Les mer

Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om elbiler? Nedenfor finner du svar på de mest stilte spørsmålene om elbiler. Hvis du har flere spørsmål eller trenger veiledning, kan du gjerne kontakte oss. Våre eksperter er alltid klare til å hjelpe deg.

Hvorfor velge en elektrisk firmabil?

  • Det er bedre for miljøet

Når du velger en elektrisk firmabil, tar du også et aktivt valg om at bærekraft står høyt på din og bedriftens agenda. Uansett hvordan du snur det, er elbiler bedre for miljøet enn biler som kjører på bensin eller diesel fordi å kjøre på strøm gir mindre CO2.

  • Det blir enklere og enklere

Det blir stadig enklere å kjøre elbil, fordi både ladenettet og elbilens batterier stadig utvikler seg og forbedres. Dette betyr at i nyere elbiler kan du kjøre opp til 600 km. på én lading. Hvis du trenger å kjøre lenger, er det mest sannsynlig et ladepunkt rett rundt hjørnet.

  • Elbilfordeler

Fritak fra årsavgift, reduksjon i bompenger, fritak fra MVA på elbiler med pris under 500 000, reduksjon i parkeringsavgift på offentlige parkeringsplasser, og tilgang til kollektivfeltet.

  • Elektrisk varebil

Bedrifter som går til innkjøp av elektriske varebiler kan, avhengig av størrelse på bilen, få mellom 15 000 og 50 000 kroner i støtte fra Enova. Du kan lese mer om støtteordningen her.

Dersom man blir innvilget støtte, kan man også få 5000 kroner i støtte av Enova til kjøp av ladeboks.

Noen fylker har vedtatt å gi el-varebiler fritak for bompenger (lenger enn personbiler). Oslo kommune innfører dette fra 1. mars 2020.

Mange bedrifter som velger elektrisk varebil, gjør dette også fordi de sparer driftskostnader.

  • Topp kjøreopplevelse

Det er ekstremt behagelig å kjøre elbil, delvis fordi kjørelyden i stor grad er borte, ettersom bilen drives av et batteri i stedet for en motor. Dernest er det en mer flytende opplevelse å kjøre elbil - spesielt i et urbant miljø - på grunn av mangel på girskifte, der elbilen i stedet drar hele veien i en flytende bevegelse. I tillegg er samvittigheten bedre når du kjører elbil, noe som ganske enkelt forbedrer kjøreopplevelsen enda mer.

Hvor kan jeg lade elbil?

Vi hjelper ditt firma med å installere ladebokser hjemme og på jobb, slik at du for eksempel kan lade elbilen din når du sover eller når du er på jobb. Hvis du kjører utenfor hjemmet eller på jobb, kan du bruke et av de mange offentlige ladepunktene, som er en del av Circle K, Fortum og Grønn Kontakt sitt ladenettverk. Dette dekker hele Norge, langs motorveiene, på kjøpesentre, på offentlige parkeringsplasser og mange andre steder.

Du finner alle ladepunkter her:

https://elbil.no/lading/ladestasjoner/

Hvor lang tid tar det å lade en elbil?

Tidsforbruket for full lading av en elbil avhenger blant annet av bilen, batteristørrelsen, hvor mye strøm som allerede er på batteriet og type ladestasjon. Vanligvis vil en normal full lading på hjemmelading ta mellom 5 og 14 timer, noe som vanligvis ikke er noe problem, da det ganske ofte gjøres over natten. De offentlige ladestasjonene er vanligvis raskere, og hvis du vil at det skal gå veldig fort, kan du bruke en hurtiglader, som du vanligvis finner langs motorveiene. Med en hurtiglader kan batteriet ditt - avhengig av type bil - lades til 80% på omtrent 30 minutter, men det er også en dyrere lading.

Hva er forskjellen på elbil, hybridbil og plug-in-hybrid?

  • Elbil

En elbil er en bil som utelukkende har en elektrisk motor og som derfor kjører på ren strøm. Motoren lades ved hjelp av en ladeuttak når bilen ikke er i bruk.

  • Hybridbil

En hybridbil har både en elektrisk motor og en forbrenningsmotor, som fungerer sammen for å kjøre effektivt og miljøvennlig på en kombinasjon av strøm og vanlig drivstoff. I perioder hvor forbrenningsmotoren har et høyt drivstofforbruk, setter den elektriske motoren seg inn for å avlaste. Hybridbiler kan ikke lades ved hjelp av en ladeuttak, men må i stedet tankes på en bensinstasjon, hvoretter batteriet i den elektriske motoren lades av forbrenningsmotoren når du for eksempel bremser.

  • Plug-in-hybrid

En plug-in hybridbil er også utstyrt med både en elektrisk motor og en forbrenningsmotor, men i motsetning til den vanlige hybridbilen, kan den elektriske motoren i en plug-in hybrid lades både ved hjelp av en ladeuttak og med forbrenningsmotoren. En plug-in hybridbil kan også fylle drivstoff på en bensinstasjon.

Kontakt oss

Lurer du på noe?
Kontakt oss gjerne!

Takk! Din henvendelse er mottatt
Noe gikk galt. Prøv igjen senere.