Les mer

Overdragelse av leasingkontrakt

I løpet av leasingperioden kan det skje ting som gjør at våre kunders bilbehov endrer seg. Dette har vi full forståelse for, og vi legger selvsagt til rette for at en annen person kan ta over en eksisterende leasingavtale, dersom dette er et ønske fra kunden.
Dato
July 31, 2023
Lese tid
10 Min

Dersom en leasingavtale skal overdras til en ny person i samme selskap, er dette en enkel operasjon. Vi gjør en rask brukerendring i våre systemer, og har behov for følgende informasjon om den nye sjåføren:

  • Navn
  • E-post
  • Telefon
  • Hjemmeadresse

Skal kontrakten derimot overføres til et nytt selskap, trenger vi følgende informasjon fra ny leasingkunde:

  • Registreringsnummer på bil som ønskes overtatt
  • Oppdatert firmaattest fra nytt selskap
  • Kontaktinformasjon til person som har signeringsrett, f.eks daglig leder, i nytt selskap

På bakgrunn av disse opplysningene vil vi gjennomføre en kredittsjekk på selskapet. Dersom kredittsjekken går gjennom, vil vi sende et overføringsdokument, som skal signeres av eksisterende kontraktsinnehaver, og videresendes til ny kontraktsinnehaver for signering. Skulle kredittvurderingen ikke gå gjennom, vil ny kunde bli informert om dette.

Det vil videre utarbeides en ny kontrakt mellom ALD Automotive og ny leasingkunde, og det nye kundeforholdet er etablert. Bilen må ikke overleveres før alle dokumenter er signert.

NAF-takst og kilometerstand
Vi oppfordrer til å utføre en NAF-takst på bilen, så nært opptil kontraktsoverføring som mulig, for å avdekke og utbedre evt skader på bilen, da ny leasingtaker vil være ansvarlig for bilens tilstand ved innlevering. Det er også viktig at ny kontraktseier sjekker bilens kilometerstand ved overtakelse. Vi gjør oppmerksom på at det er kun den resterende kjørelengden som inngår i ny kontrakt, og at overkjørte kilometer vil bli fakturert ved kontraktslutt, når bilen er levert inn.

Service
Vi minner også om at det er kontraktseiers ansvar å følge opp serviceintervallene, for at garantien skal være gyldig. Dersom serviceavtale er inkludert i månedsleien, vil faktura for service sendes direkte til oss. NB! Garantien kan slutte å gjelde, og du kan bli fakturert for erstatningskostnader ved innlevering dersom serviceintervallene ikke er fulgt opp.

Ekstrautstyr
Alt tilbehør og ekstrautstyr som ble levert ut sammen med bilen må følge med bilen ved innlevering. Vi anbefaler derfor ny leasingkunde å sette seg godt inn i hvilken type ekstrautstyr som gjelder. Eksempelvis vinterhjul, ladekabel, takboks mm. Manglende utstyr vil bli fakturert ved kontraktsavslutning.

Autopassbrikke

Det er viktig at den eksisterende autopassavtalen avsluttes. Husk også at bombrikken skal fjernes fysisk fra bilen. Ny brikke kan bestilles fra ALD Automotive.

Forsikring
Forsikringen kan sies opp når ny kontraktseier har signert, som regel finner dette sted på overtakelsesdato. Ny leietaker er ansvarlig for å opprette forsikring, som tegnes fra om med overtakelsedato.

Utestående betalinger
Alle utestående betalinger må være betalt til ALD Automotive for at overdragelsen skal kunne utføres. Dersom det er utestående fakturaer, vil overføringen ikke bli godkjent.

Dato for overføring
Merk at dato for overføringer settes i kontrakten fra den 1. i påfølgende måned. Dette har bakgrunn i våre faktureringsrutiner.

Har du ytterligere spørsmål om overdragelse av leasingavtale? Kontakt DRIVALIA kundeservice.

Relaterte saker

Alle artikler
Nyheter

CA Auto Bank og DRIVALIA klare til å erobre Europa!

Nyheter

DRIVALIA overtar driften av ALD Automotive i Norge.

Artikler og tips

Overdragelse av leasingkontrakt

Kontakt oss

Lurer du på noe?
Kontakt oss gjerne!

Takk! Din henvendelse er mottatt
Noe gikk galt. Prøv igjen senere.