Les mer

CA Auto Bank og DRIVALIA klare til å erobre Europa!

CA Auto Bank setter fart på sin ekspansjon rundt om i Europa: innen utgangen av dette året lanseres mobiltetsselskapet Drivalia i Tyskland og Polen, noe som gir selskapet tilstedeværelse i 15 europeiske land
Dato
August 2, 2023
Kategori
Nyheter
Lese tid
3 Min

CA Auto Bank setter fart på sin ekspansjon rundt om i Europa: innen utgangen av dette året lanseres mobiltetsselskapet Drivalia i Tyskland og Polen, noe som gir selskapet tilstedeværelse i 15 europeiske land. Den offisielle kunngjøringen ble gjort på bilmessen IAA Mobility i München, en av verdens største bilmesser, hvor konsernet presenterte sine vekstplaner i dag.


•    Crédit Agricole (CA) Auto Bank og deres mobilitetsselskap, Drivalia avslører sine vekstplaner på München Motor Show. Drivalia vil starte sin virksomhet i  det tyske markedet innen utgangen av 2023, mens banken har som mål å oppnå 2 milliarder euro i detaljhandelsvolumer innen 2024 bare i Tyskland.

•    I løpet av de tre første månedene som uavhengig aktør, siden banken erstattet FCA Bank i april 2023, har CA Auto Bank allerede oppnådd € 3,7 milliarder i detaljhandelsvolumer på europeisk nivå. Den totale utestående porteføljen nådde € 24,7 milliarder, noe som reflekterer en økning på 20% i forhold til foregående år.

•    Innen 2024, når den er lansert i Østerrike, Sverige og Sveits, vil Drivalia betjene 18 europeiske land, samme fotavtrykk som CA Auto Bank, med begge enhetene som jobber i synergi for å utvikle et paneuropeisk finans- og mobilitetstilbud.
Nye partnership-avtaler med prestisjetunge selskaper vil bli annonsert under IAA Mobility i München.

Valget av lokasjon for annonsering av vekstplanene er absolutt ikke tilfeldig: Tyskland, et land der registreringer av elektriske kjøretøy stiger til rekordnivåer (i første halvdel av 2023 vokste andelen elektriske- og hybridbiler med 31,7% fra året før), anses for et strategisk viktig marked for Drivalias planlagte vekst, all den tid Drivalia fokuserer tungt på grønn mobilitet i leiebilmarkedet. Selskapet har som mål å bygge opp en flåte på minst 15 000 biler her i løpet av de neste tre årene, som starter med mellom- og langtidsleie og gradvis utvider tjenestene til å omfatte alle Drivalias "Planet Mobility"-løsninger, som elbildeling og innovative bilabonnementer.

Drivalias ekspansjon skal fortsette i 2024, til å omfatte Sveits, Sverige og Østerrike, og med dette oppnå tilstedeværelse i totalt 18 land. Selskapets europeiske fotavtrykk vil da samsvare med ambisjonene hos CA Auto Bank, mobilitetsbanken for en bedre planet, som er et datterselskap av Crédit Agricole Consumer Finance. CA Auto Bank og Drivalia vil samarbeide for å utvikle et paneuropeisk finans- og mobilitetstilbud, med sikte på å bli ledende aktører innen kjøretøyfinansiering, leasing og mobilitet.


Etter forvandlingen til en uavhengig aktør i april 2023 (fra sin tidligere eksistens som underordnet Fiat Chrysler Automobiles), har CA Auto Bank allerede fått tillit fra flere nye partnere, inkludert 45 bilmerker og rundt 10 000 bilforhandlere. Banken har oppnådd 3,7 milliarder euro i nye detaljhandelsvolumer på europeisk nivå allerede i sitt første kvartal.


Internasjonalt har CA Auto Bank til hensikt at 80% av den nye kjøretøyporteføljen skal bestå av grønne (dvs. elektriske og hybrid) modeller innen 2030. Ikke mindre ambisiøse er bankens utviklingsplaner for det tyske markedet, der den tar sikte på å oppnå € 2 milliarder i detaljproduksjon innen 2024, en økning på 30%. CA Auto Banks vekst vil være basert på utviklingen av forhandlernettverket og på nye partnership-avtaler som skal inngås med prestisjetunge internasjonale merkevarer. Den første av disse, nå nært forestående, er med Lucid, en amerikansk produsent av luksuriøse elbiler.

"Med CA Auto Bank har Crédit Agricole Group nå et innovativt verktøy for å betjene alle aktører i mobilitetsmarkedet (biler, motorsykler, fritidskjøretøy, marine, etc.) på et paneuropeisk nivå, inkludert i white label, med et komplett og operativt tilbud. Det er en viktig pilar for å oppnå vår ambisjon om å bli ledende innen grønn mobilitet i Europa,» sier Stéphane Priami, styreformann i CA Auto Bank, administrerende direktør i Crédit Agricole Consumer Finance og viseadministrerende rådgiver i Crédit Agricole S.A. med ansvar for divisjonen for spesialiserte finansielle tjenester.

"Vi er en ny aktør som ser fremover mot fremtiden, men med en flott historie og betydelig kunnskap bak oss: dette er grunnlaget som vi ønsker å bygge vår ekspansjon på, rundt om i Europa", sa Giacomo Carelli, administrerende direktør i CA Auto Bank og styreformann i Drivalia. "CA Auto Bank vokser raskt etter forvandlingen til en uavhengig aktør, og Drivalia har allerede nådd 165 000 leasede og leide kjøretøy i 13 land, hvorav Tyskland og Polen snart vil bli lagt til, noe som bringer oss stadig nærmere vårt mål om å bli pan-europeiske ledere innen fremtidens mobilitet".


"I et marked som Tyskland, hvor det er stort fokus på grønn mobilitet, har banken funnet grobunn for å utvikle sine løsninger, som vi snart vil kunne implementere med Drivalias mobilitetstilbud", sier Karsten Borkowsky, Country Manager i CA Auto Bank Deutschland. "I Tyskland vil CA Auto Bank og Drivalia være drivkrefter bak populariseringen av null- og lavutslippskjøretøy, for å bidra til den fortsatte energiovergangen innen mobilitet."

Relaterte saker

Alle artikler
Nyheter

CA Auto Bank og DRIVALIA klare til å erobre Europa!

Nyheter

DRIVALIA overtar driften av ALD Automotive i Norge.

Artikler og tips

Overdragelse av leasingkontrakt

Kontakt oss

Lurer du på noe?
Kontakt oss gjerne!

Takk! Din henvendelse er mottatt
Noe gikk galt. Prøv igjen senere.